keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Tutustumista ja verkostoitumista

Viime viikolla kävin tutustumassa (Tampere-pyörälläni) NLP:hen 7.taivaassa. Kyseessä oli siis tutustuminen Neuro-Linguistic-Programmingiin - tekniikkaan joka auttaa hyödyntämään ihmisen henkisiä voimavaroja mahdollisimman tehokkaasti sekä ymmärtämään omaa ja muiden ihmisten ajattelua ja kommunikoimaan vaikuttavasti. Ensimmäisen kerran minun piti osallistua jo kuukausi sitten, mutta juuri kun piti lähteä iltaan, sairastuin enkä päässyt lähtemään. Silloin harmitti vietävästi, mutta onneksi uusi tilaisuus koittikin näin pian.

Lähdin tutustumisiltaan koko lailla avoimin mielin, otan vastaan minkä saan ja tarkoituksena selvittää itselleni mitä NLP on ja mihin kaikkialle sitä voi hyödyntää. Vaikka Personal Trainer-koulutuksissa olemme jonkin verran sivunneet aihetta ja jonkinlainen käsitys minulle oli jo muodostunut, oli mielenkiintoista löytää tekniikalle nimitys. Vai mitä mieltä olette, kun laitatte hetkeksi silmät kiinni ja mietitte jotain itsellenne läheistä henkilöä, kääntyykö suupielet automaattisesti ylöspäin? Vastaavanlaisesti jos mietitte jotain itsellenne ikävää tapahtumaa, kurtistuuko kulmat ilman eri komentoa? Minulla ainakin toimii :) Entä onko tapana tehdä joku asia alitajuntaisesti jotenkin muuten kuin olisi järkevää? Näissä asioissa NLP:tä voidaan myös hyödyntää. Tutustumisillassa saimme maistajaisia muutaman harjoitteen avulla.

Jotkut paikalla olleista halusi vertailla muita terapiamuotoja NLP:hen ja oli varsin yllättävä kuulla että monesti asiakkaille riittää yhden kerran NLP valmennus, jolla pyritään muuttamaan omaa toimintamallia parempaan suuntaan. Parempaan suuntaan siis asiakkaan oman mielen mukaan. Tietysti asiat voivat olla monimutkaisia, mutta mieletön ajatus siitä, että esim. laihduttaja saisikin apua yhden kerran valmennuksesta niin, että pystyisi muuttamaan omaa toimintamalliaan vaikka lohtusyömisessä.

Tutustumisillan päätteeksi saimme tarjouksen viikon kurssista, valitettavasti en pystynyt tällä kertaa lähteä heti mukaan, mutta pistän asian korvan taakse. Jahka aikataulu suo, uskon, että tämä on kurssi joka myös minun on syytä käydä. Niin ja sinun! Kenelle tätä suosittelisin? Katri ja Esa suosittelivat koulutusta kaikille kenellä a) on aivot b) on yhteyksissä muiden ihmisten kanssa. Samalle ihmisryhmälle suosittelen itse koulutusta.

Lisäksi minulla oli onni osallistua Business Breakfastille viime perjantaina. Kyseessä oli verkostoitumistapahtuma, jossa oli mahdollista tavata erilaisia ihmisiä sekä kuunnella muutamia caseja teemalla: keksi, kehitä ja kaupallista. Näitä ehdottomasti lisää, näitä tarvitaan! On mukavaa sekoittaa erilaisia ihmisiä sekä eri taustan omaavia tarinoita.

Nyt ulkoterassi huutelee jo niin kovaa, että on luovutettava blogin suhteen ja lähdettävä hiomaan sitä.

Kevätterkuin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti