sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Perinteinen Rukan itsenäisyyspäivän retki

Suomi täytti taas vuoden! Ja minä olin perinteiseen tapaan vastaanottamassa sitä hyvinkin suomalaisissa tunnelmissa Kuusamossa Rukalla. 2000-luvulla olen viettänyt itsenäisyyspäiviä enemmän Rukalla kuin missään muualla. Muutama välivuosi on ollut ja aina pohdin pitäisikö ensi vuosi olla kotosalla kunnes valtava polte iskee viimeistään lokakuussa, pakko päästä rinteeseen!

Näitä rinteitä ei ole tullut laskettua viime aikoina :)
Joulukuun alun tunnelmat Rukalla on rauhalliset, vaikka tosin ensimmäisiä sesonkiviikonloppua siellä jo vietetäänkin. Valoisaa päivän aika on vain hieman yli kolme tuntia per päivä. Onneksi sentään rinteet on hyvin valaistut, joten pimeys ei niinkään haittaa laskemista.

Vaikka päivä on lyhyt, rinteet on erinomaisesti valaistut.
Lähdin matkaan torstaina aamuyöstä yhden jälkeen Valkeakoskelta, koukkasin Tampereelta matkaseurueen mukaan ja matka kohti Kuusamoa sai alkaa. Olimme ponganneet kaverin kanssa edullisen matkan tänä vuonna Rukalle, sisältäen laskuvälineet sekä hotellin, joten tänä vuonna pystyimme pienentämään matkavarustusta oleellisesti. Tai näinhän sitä luulisi... muutama päivä rinteessä ja neljän hengen tavarat mahtuivat nippa nappa farmariauton takaluukkuun. Se on se tuttu lause, varmuuden vuoksi. No joka tapauksessa, matka sujui hyvin pohjoiseen, muuta liikennettä ei juurikaan ollut, joten rauhassa saatiin ajella. Yöllä ajaessa on hyvä pitää taukoja reippaasti ettei käy unettamaan (ainakaan kuskia). Itsellä on sen verran hyvät unen lahjat, että saman tein kun hyppäsin ratin takaa pois vaivuin uneen ja nukuin sen aikaa että olin taas pirteänä jatkamassa loppumatkan ajajana. Omaan ehkä turhan konservatiivisen päivärytmin, koska minua hämmensi seurata miksi ihmeessä Kuopion huoltoasemalla on puoli kuuden pintaan teinejä halailemassa toisiaan... Parempi tietysti halailla kun tapella.

Kuusamoon tullessa, saimme hotellihuoneet käyttöömme välittömästi, joten ei muuta kuin laskukamat niskaan ja kohti Rukan rinteitä. Vuokrattiin välineet Headiltä, ostettiin 3 päivän laskuliput ja ei kun laskemaan. Aivan parasta! Ensimmäiset käännökset, vauhti poskipäillä, raitis ulkoilma - voiko enempää toivoa? Valvotun yön jälkeen ei montaa tuntia jaksettu tahkota, joten laskujen jälkeen pikainen päivällinen Coloradossa ja hotellille saunaan.
Yksi matkaan lähtijöistä hiihteli murtsikkaa, siksi vain kolme kypärää. Ehdoton varuste, joka näyttää yleistyneen rinteissä hyvin.

Ensimmäisen päivän raikas tuuli takasi kuivan ihon, jota saikin rasvailla huolella. Nyt jos teille on käynyt samalla lailla, kannattaa tutkailla joululahjaideat täältä, vaikka ihan itsellesikin ;) Ainakin oma ihoni reagoi talven tuloon muuttumalla kuivakaksi. Valvottu yö, raitis ulkoilma viimeisteltynä saunalla toi nukkumatin melko nopeaan meidän huoneeseen. Hotellin sänky oli minulle sopiva ja sain nukuttua kuin tukki siinä kaikki yöt.
Maisemakuvaa hotellilta lähtöaamuna -27.

Lisää laskutarinaa tulossa vielä seuraavaan bloggaukseen Rukan hiihtokoulusta. Stay tuned :)

laskuterkuin,
Katja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti