sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Alussa kaikki on kaunista vai miten se meni

Siitä se alkoi, tai oikeastaan kaikki se oli alkanut jo monta vuotta aiemmin, mutta silloin se tuli mieleeni voimakkaammin. Olin voittanut paikan Trainer4You:n järjestämälle yksipäiväiseen kahvakuulakouluun puoleen hintaan MoveMe blogista. 20.4.2012 oli ensimmäinen yritys Tampereen Varalassa... Olinhan toki tehnyt kahvakuulaharjoittelua jo yli vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta nyt oli tarkoitus ottaa kuula haltuun ihan virallisesti.

Aamu alkoi ja piti olla ajoissa, no enhän minä ollut. Tosin tämä ei ole tyypillistä minua, mutta jostain syystä en vaan päässyt ajoissa liikenteeseen. Pääsin kuitenkin hyvin mukaan Kahvakuulamiehen ja muiden oppilaiden matkaan. Kun vihdoin pääsimme alkuun kuulien kanssa parinani toimi Jore (myöhemmin tunnettuna Jorma Vaara, Trainer4Youn Jyväskylän yksikönvastaava), jonka mielestä tekniikkani näytti oikein hyvältä :) Olin aika varovainen ja yritin pidätellä itseäni, mutta kyllä lounaaseen mennessä jo tiesin, että tämä on menoa. Heti aluksi meille annettiin tarjous, että jos viikon kuluessa päätämme osallistua mille tahansa Trainer4You:n kurssille, saisimme 10 % alennuksen. Tiesin kyllä kurssien hinnat, joten päässäni pyöri seteleiden kuvia iloisesti :)

Lounaan jälkeen jatkoimme kuulailua pihalla ja eräs kurssitovereistani loukkaantui hurjannäköisesti. Loukkaantuminen tapahtui pienessä kisailussa jossa voima ja voitontahto oli niin valtava, että kävi huonosti. Nopeiden päätelmien jälkeen päädyttiin että minä lähden viemään kurssikaveriani sairaalaan, jotta kurssi pääsee jatkumaan normaalisti. Uskoin, että kurssi tulee suoritettua loppuun joku toinen kerta... niin kuin sitten kävikin toukokuun lopussa. Tässä välissä on pakko selventää, että kurssikaverilleni ei kuitenkaan ihan mahdottomasti käynyt, muutama tikki ommeltiin ja sormiin tuli lievä venähdys. Tämäkään ei minua säikäyttänyt, tiesin mitä haluan: haluan työskennellä iloisten ja innokkaiden ihmisten kanssa liikunnan parissa joskus tulevaisuudessa. Ja olin varma että haluan lähteä PT-putkeen, ainoa mitä mietin oli taloudellinen puoli, riittäisikö minun rahat... Lopulta sain itseni vakuuttuneeksi että kaikella on tarkoituksensa, raha löytyy jos on löytyäkseen ja ilmoitin itseni innokkaasti Personal Trainer-putkeen mukaan!

Toukokuun lopussa suuntasin Nummelaan uudella sykkeellä kahvakuulakouluun. Aamupäivä menikin nopeasti vanhan kertauksena, mutta silti tuntui kun olisin samalla oppinut myös uutta. Lounaan jälkeinen ulkokuulailukin sujui oikein mallikkaasti joten päivän lopuksi saatoin todeta käyneeni ensimmäisen osan kahvakuulakoulusta. Lisenssiosa odottaa vielä tulijaansa :)

No mistä kaikki sitten on aikanaan alkanut? Lapsuudesta ja ajasta jolloin ei ollut temppu eikä mikään polkea kaverin luokse 10 km päähän viettämään aikaa tai ajasta jolloin koulun jälkeen tietenkin mentiin uimahalliin. Uskosta, kun halusi näyttää opettajalle että kyllä minä osaan paremmin lentopallon säännöt kuin sinä - ja sillä tiellä hurahtikin iloisesti 15 vuotta ennen kuin oli pakko luovuttaa. Kuntosalista, jossa halusi saada lisää ponnistusvoimaa ja jossa pystyi käymään vaikka 5 kertaa viikossa vaikka samaan aikaan lentisharkat veivät 5-6 krt/vko. Muita harrastuksia on ollut kilpatanssia, yleisurheilua, lepposin mielin hiihtoa, intohimoista laskettelua, aikuisena aloitettua ratsastusta... jatkuen nykypäivän kahvakuulailuun, circuit trainingiin, pilatekseen ja niin - myös höntsysählyyn ja -lentikseen. Koska nuoruus meni hyvin pitkälle yhden rakkaan harrastuksen parissa, olen päätynyt viime aikoina monipuolisempaan ratkaisuun - kalenteriin sovittaminen onkin se haaste. Se tarkoittaa että kaikkia ei voi tehdä joka viikko tai edes joka kuukausi.

Tässä blogissa on tarkoitus käydä lävitse omia ajatuksia koskien oman elämän ajankohtaisia asioita. Tällä hetkellä siis varsin hektisestä ja liikunnan täytteisestä elämästä. Toivon, että viihdyt mukanani ja saat itsekkin intoa, tietoa ja apua omaan liikkumiseesi :)

kuntoiluterveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti