sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Uutta oppimassa

Meillä oli lähijakso nyt perjantaina ja lauantaina. Sai nähdä kuukauden tauon jälkeen tuttuja, ihania tulevia PT-kollegoita, puhumattakaan siitä valtavasti tietomäärästä minkä kouluttaja Mikko Paunonen meille päähän takoi. Musta on niin upeeta kun joku on niin vihkiytynyt asialleen, eikä silti ole ylimielinen - päinvastoin! Mikko nauroi avoimesti meille ja meidän kysymysmerkeille kun oltiin kujalla, mutta niin tehtiin me itsekkin kun ei osattu heti analysoida mitä missäkin liikkeessä tapahtui. Eka harjotus oli tosi vaikea, mutta toisessa päästiin kyllä meidän loistavan tiimin kanssa kartalle melko hyvinkin ja saatiin kyllä ansaitsemamme kehut :) Niin se vaan on, että tekemällä oppii ja koulutushan luo meille reitit miten asioita kannattaa ajatella tai miten niitä kannattaa katsoa. Loppu on kiinni itsestä.

Mun latinan kielen opiskelu saa jatkoa :) Lihasryhmiä alettiin avaamaan enemmän ja näin ollen lihasryhmät saivat lihakset sisälleen. Selkärangan toiminta sai myös uutta puhtia ja flexiot, extensiot, lateraalit, horisontaalit sun muut vilisi korvissa. Näiden opiskelu ei ole missään nimessä turhaa, on tärkeää että PT pystyy kommunikoimaan muiden sidosryhmien kanssa yhteisellä kielellä. Kun minulle tulee asiakas, joka on käynyt lääkärissä ja saanut diagnoosin, on hyvä, että ymmärrän diagnoosia ja osaan sen myötä antaa sellaiset ohjeet, josita on apua juuri tässä tilanteessa. Jos en latinaa ymmärtäisi sanaakaan, voisi tämä osuus olla vaikeampaa. Lisäksi jatko-opinnot tai vaikka vaan oma opiskelu ulkomaisista kirjoista vaatii sen, että tunnen termistöt ja lihakset myös latinaksi. Minulle tämä ei ole kovin iso haaste siinä mielessä, että pidän kielistä. Huomasin jo kuntosalivalmentaja jaksolla, että minulle jäi melko helposti myös latinankieliset nimet muistiin, oli hauska huomata että itse nappasin sieltä aina jostain kiinni kuten esimerkiksi triceps brachii - tri kolme, ceps päinen, brachii olkalihas. Miten helppo olikin biceps brachii tai reiden puolelta biceps femoris tai quadriceps femoris. Ainoo mikä jäi ihmetyttään oli gastrocnemius - kuullostaa ihan joltain suolelta tai lihakselta mikä on edes mahan alueella... mutta ei ole! Se on kaksoiskantalihas, pohkeessa :) Kysäsin tätä eilen myös Mikolta, että mikä taika tässä on, mutta hänelläkään ei ollut siihen kyllä vastausta (taisikin olla ainoa aihe, mihin häneltä ei vastausta löytynyt).

Hikisimmän aivo (sekä keho)jumpan tarjosi kuitenkin toiminnalliset ketjut. Voihan ketjut tosiaankin! Moni asia sai selityksensä ketjujen kautta - vai oletteko koskaan ajatelleet miksi polvia pidetään pienessä koukussa kulmasoudussa tai suorin jaloin tehtävässä maastavedossa? No ne on ne ketjut :)  Ja kun lähdettiin tekemään viimestä 26 minuutin rypistystä salilla sai käytännössä huomata oliko ketjut tasapainossa vai ei. Jotkut ketjut oli, toiset ei... siitä on turha kuitenkaan masentua, kun havaitsee epätasapainoa missä tahansa asiassa, sehän on vaan hyvä! Sitten on helppo lähteä korjaamaan tai muuttamaan tilannetta. Näillä ajatuksilla viralliseen äänestyspäivään, käyttäkäähän äänioikeuttanne kunnallisvaaleissa!

opiskeluterkuin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti