keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Uunituore Personal Trainer ilmoittautuu palvelukseenne

Viimeinen kuukausi on mennyt siivillä. Kuukauteen on mahtunut parin viikon kuulatuntituurauksia, muistamista, ehtimistä ja hataraa päätä. Kaiken huippuna kuitenkin valmistuminen Personal Traineriksi viime viikon perjantaina. Eipä hypitä asioiden edelle, tässä ensin matskua näyttökokeeseen valmistautumisesta. Olimme kertaamassa kurssikavereideni Tuulan ja Sinin kanssa ohjauksia sekä kysymyksiä pari päivää ennen näyttökoetta.

Tuula tekemässä lämmittelyä soutuergometrillä, minä selitän mitkä lihasryhmät työskentelee vetovaiheessa.
Pääsuorittajat, vastasuorittajat sekä avustavat lihasryhmät piti kertoa asiakkaalle lämmittelyn ohessa. Onneksi harjoiteltiin, ensimmäiset kerrat tuntui nimittäin todella luonnottomilta selityksiltä.
Minä ja suorin jaloin maastaveto. Huom. pehmeät polvet, tärkeä varsinkin yliliikkuvaisuuteen taipuvilla ihmisillä.

 
Sini kuntopyörällä, minä ja Tuula selittämässä mitkä lihakset työskentelevät missäkin vaiheessa.

Näiden lisäksi oli muitakin ennakkokysymyksiä, joista valittiin näyttökokeeseen sokkona yksi, joka piti suorittaa pareittain. Minulle napsahti kertoa asiakkaalle mitä eroa on alkulämmittelyllä, lämmittelysarjoilla sekä loppuverryttelyllä. Sain parikseni näyttöön Tiinan, jonka kanssa meillä oli todella kiva hetki :) Istuimme penkeillä ja meillä oli tiivis tuijotus samalla kun selitin pääkohdat Tiinalle. Lopuksi kertasimme vielä ja varmistin, että "asiakas" oli ymmärtänyt erot. Näytön lopuksi sain palautteen näytön valvojalta Mikaelilta, että näyttö sujui oikein hyvin. Mikael kyseli vielä muutaman lisäkysymyksen minulta ja varmisti, että olin kartalla kokonaisuudessa enkä ainoastaan tässä kysymyksessä.

Olen niin tyytyväinen suoritukseeni, varsinkin kun oma näyttöni oli joukon viimeisenä. Koko muu porukka oli ehtinyt antamaan jo näytöt, ihmisiä tuli ja meni kokoustilaan ja kertoi miten heillä oli näytöt sujuneet. Itse onnistuin sulkemaan jännityksen pois melko hyvin, näytön alkuhetkillä jännitti, mutta muutaman lauseen jälkeen rentouduin olemaan oma itseni. Ainoa asia mikä nauratti läpi näytön oli tuijotus Tiinan kanssa, ainakaan kontaktista ei voitu siis moittia :) Tiina oli kiinnittänyt samaan asiaan huomion ja sillekkös me naurettiin koko loppuviikonloppu.

Kirjallisen kokeen suoritin viime perjantaina ja läpi meni! Päästäkseen läpi, pitää 60:stä kysymyksestä saada oikein 75%. Aikaa kokeen suorittamiseen on 60 minuttia ja koe suoritetaan netin välityksellä monivalintatehtävinä. Koe ei ollut läpihuutojuttu, osa kysymyksistä oli melko erikoisia että joutui miettimään mitä tässä nyt haetaan takaa. Mutta näinhän se pitää ollakkin jos halutaan karsia jyvät akanoista. Nyt siis harjoitusasiakasraportti on hyväksytty, näyttö hyväksytty ja teoriakoe hyväksytty, joten olen nyt valmis Personal Trainer koulutukseltani. Kyllä, matka on vasta alussa, mutta tarvittavat pohjatiedot on nyt kasassa.

Koulutettu PT by Trainer4You

Trainer4You saavutti myös EFHA:n akkredoinnin, lue lisää täältä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voin harjoittaa ammattiani myös ulkomailla, missä Personal Trainer-nimike on usein suojattu, toisin kuin Suomessa.
Meidän PT jengiä kurssin päättäjäisistä. Suurin osa paikalla, osa ei valitettavasti päässeet mukaan.
Mitä siis tästä eteenpäin? Minulla on muutamia asiakaspaikkoja vapaana, jos haluat saada itsesi parempaan kuntoon, ota ihmeessä yhteyttä ja katsotaan mitä voimme tehdä. Autan sinua saavuttamaan tavoitteesi!

intoa puhkuvin terveisin,
personal trainer
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti