lauantai 3. marraskuuta 2012

Positiivista energiaa

Tuntuuko siltä, että syksy ja pimeä vie voimasi täysin? Tuntuuko ettei millään jaksaisi lähteä harrastamaan liikuntaa sohvan, telkkarin ja takan äärestä? Tunne on taatusti yleistä monelle, mutta ei pidä antaa periksi! Kolmisen vuotta sitten sairastuin itse vakavaan työuupumukseen - joo, hyvin tuttu polku täydellisyyden tavoittelijoille... Mulla onneksi uupumus rajoittui tasan sinne työmaalle, olin kyllä väsynyt, todella väsynyt, mutta työpaikalle meno aiheutti minulle fyysisiä oireita: keuhkot painui kasaan, syke nousi, ahdisti. No miten siitä sitten noustiin? Upean työterveyshuollon sekä arkiliikunnan avulla. Ohjeena oli tee sitä mikä tuntuu hyvälle, mikä antaa sinulle positiivista mieltä. Liikuntaan kannustettiin, mutta suositeltiin ettei tehtäisi mitään tehorääkkiä. Näinhän se on, keho ei jaksa montaa stressiä yhtäaikaa.

Niin kului minun lokakuuni kolme vuotta sitten. Nukuin tuhannesti, mutta ulkoilin joka päivä ja tein arkiaskareita. Haravoin meidän uuden rintamamieskodin pihaa vähintään kolmena päivänä viikossa :) Juu, en joka kerta kokonaan, mutta vähän sieltä, toisella kertaa täältä. Suosta noustiin 5 viikon teholevon ja maltillisen liikunnan seurauksena ja takaisin ei ole tarvinnut palata - ainakaan toistaiseksi. Tämä kokemus on myös yksi syy miksi päädyin lähtemään uudelleen kouluttamaan itseäni Personal Traineriksi, asiakkaan samankaltaisissa kokemuksissa uskon, että omasta kokemuksestani on hyötyä myös asiakkaalle.

Haravointi on muuten upeaa hyötyliikuntaa joka ei nosta sykettä taivaisiin, mutta jolla saa pienen hien pintaan. Tänä syksynä pelkäsin jo että haravointi jäi vallan väliin tältä vuodelta kun lumi tuli niin aikasessa vaiheessa maahan. Pelko taisi olla turha :) sieltähän se suli...olisiko riittävän kuivaa että tänä viikonloppuna pääsisin haravoimaan. Sisällä työtään tekevälle ulkoilma on uskomattoman ihana kokemus. Sen vuoksi olen äärimmäisen onnellinen saadessani touhuta pihahommia kotona, mutta myös osallistuessani ulkona oleviin liikuntatapahtumiin. Eilen esimerkiksi osallistuin pihalla olevaan kahvakuula tuntiin. Se on pihalla läpi vuoden! Välillä sataa välillä paistaa, pakkastakin on ja jos on liikaa niin silloin ei olla pihalla. Mikä on ihanampi tapa aloittaa päivä kun liikkumalla heti aamusta. Päivä saa täysin erilaisen rytmin, eikä tarvitse illalla pohtia että voi kun tästä sohvalta ei tarvisi liikahtaa mihinkään.

Noh, aina se aamuliikkuminen ei onnistu, ei minullakaan. Helpointa on tietysti suunnitella omat harrastuksensa heti töiden jälkeen tapahtuvaksi (ellei ennen onnistu), sillä tavoin niihin on miellyttävintä lähteä. Suosittelen kyllä niitä poikkeuksiakin tekemään. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että vaikka olisi ollut miten huono päivä, niin kyllä liikunnasta vaan saa äärettömästi positiivista energiaa mikä muuttaa huonon hyväksi. Ja kun liikunnan ottaa tavaksi, siitä tulee positiivinen kierre mitä haluaa jatkaa ja jatkaa. Vai onko teille koskaan käynyt niin kun innostutte jostain asiasta, ette haluaisi lopettaa sitä millään? Itsellä pilates ja kuulailu on semmosia, mitä tekisi mieli jatkaa vielä kotona reenien jälkeenkin, ihana oppia uusia liikkeitä tai huomata miten hallitsee kehoa paremmin kun aiemmin. Eilisen tunnin oppi oli mulle vaikea kyykky, aina tulee varottua kun polvet on mitä on... no sehän meni alemmas kun koskaan, ihan vahingossa, ehkä niistä kyykyistä ja askelkyykyistä on sitten ollut apua, mä alan luottaan polviini ihan erilailla.

Nautitaanhan ihanasta viikonlopusta, ajasta joka meillä on antaa läheisillemme. Tänään pyhäinmiesten päivänä muistelemme myös niitä ketkä ei ole enää keskuudessamme. Toivon senkin antavan riittävästi puhtia ja voimaa tarttua hetkeen semmoisena kuin se on. Elämä on tässä ja nyt - pidetään huolta läheisistämme ja ennen kaikkea itsestämme. Jos haluat antaa läheisellesi enemmän energiaa, voit ottaa yhteyttä minuun, mikä ihana joululahja onkaan antaa läheiselle esimerkiksi kuntosaliohjaus tai -ohjelma lahjaksi. Autan mielelläni sinua ja läheisiäsi :)

Kuntoiluterveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti