keskiviikko 7. elokuuta 2013

Testissä Danceholic

Eilen oli näytetunti Danceholicista Ideaparkin KuntoCenterissä. Minä nokka pitkällä heti paikalle vaaniin mikä on homman nimi. Tiedän, että tunti on kaverini Tainan MoveMe:stä lanseeraama tanssillinen tunti, joka on koreografiallinen, haastava ryhmäliikuntakonsepti. Yksi koreografia kattaa tunnin aikana opittavan tanssin, jota voi käydä fiilistelemässä kuusi viikkoa putkeen. Tämän jälkeen ohjelma vaihtuu seuraavaan ja tanssinnälkäiset tuntilaiset saavat uusia virikkeitä. (teksti lainattu täältä). Taina on kuvaillut tuntia seuraavasti: Danceholic tunneilla pääset nauttimaan tanssiin täysin kajahtaneiden seurasta, street- ja showlajien uusimmista tuulista sekä hikoilemaan päivän huolet unholaan. Tanssilajeina ovat hiphop, funk, locking & popping, voguing, house, show ja joskus jopa break dance. Asenteella on enemmän merkitystä kuin osaamisella, mutta tunti on haastava. Sarjat vaihtuvat kuuden viikon välein, etkä taatusti ehdi kyllästyä koreografiaan.

Omasta tanssillisesta tunnista on hetki vierähtänyt, muutama vuosi sitten kävin tiukasti tanssimassa afroa ja zumbaa. Myös nykytunneista Sh'bam on tuttu, joskaan ei valitettavasti vienyt minua mukanani. Työpaikallani oli myös tanssitunti aikanaan, jolla säännöllisen epäsäännöllisesti kävin, mutta nyt hetkeen en ole käynyt missään. Sinällään itsellänikin on tanssitaustaa, aikanaan olen harrastanut kilpatanssia. Tutuksi tuli ainakin alkeet vakiotansseista ja lattareista, mutta muistaisinko niistä enää mitään, ehkä perusaskeleet... Ja tietysti lavatansseissa kun on käyty niin pääsee yrittämään fiilistellä miten askeleet menikin, mutta sitten tulee se että nämähän on paritansseja. Ja valitettavasti härre ei ole harrastanut tanssia, vaikkakin sitkeästi hän lähtee lavalle mukaan ja sitkeästi yritämme tanssia vaihtelevalla menestyksellä. Sivuhuomautuksella (vaikka isäntä tämän lukeekin) uskon vahvasti härren olevan ainoa lajissaan kuka voi astua samalla jalalla kaksi kertaa peräkkäin. Itselläni ei ole tuota taitoa ja se tekee yhdessä tanssimisesta hieman jännittävää.


Mistä me aloitettiin Danceholicissa, no hiphopista tietenkin! Rytmitys kuntoon, asenne kohdilleen ja menoks. Askelkuviot eivät olleet liian vaikeat, minäkin opin ne, joskus toisaalta unohdin, mutta ainakin tiesin miten ne menee ja osasin tehdäkkin ne. Jonkun sarjan onnistuin tekemään oikein kokonaankin, joten voin omalta kohdaltani sanoa että haastetta oli, mutta ei liikaa. Syke pysyi sopivalla tasolla koko treenin ajan, keskisyke oli itsellä 127 ja huippusyke 148. Kaloreita paloi sykemittarin mukaan 487 kcal. Eilinen lämminpäivä (sekä alle tehty 75 minuutin geokätköily) teki sen että juomaa kului ehkä hieman liikaakin. Lopputunnista 750 ml camelbakkini oli tyhjenemässä sitä vauhtia että oli pakko säännöstellä. Minun ammattitaitoni ei riitä kertomaan mitä kaikkea tunnilla teimme, mutta ainakin slidejä, matoja, spinnejä ja tietty rytmikästä askellusta. Mutta mää tykkäsin ja uskon että kaikki tanssista pitävät (kenellä tulee korvista lattarit) tulee ihastumaan tähän tuntiin.

Danceholiccia on saatavana lisää Ideaparkin KuntoCenterissä aina torstaisin klo:18-19 ensiviikon torstaista lähtien, menkää ihmeessä katsomaan. Tunnille voi osallistua kertamaksulla, 10-kortilla tai kk-kortilla saat lisätietoja täältä. Mennessä tunnille, kertokaa terkkuja ohjaaja-Tainalle :)

tanssiterkuin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti