perjantai 20. kesäkuuta 2014

Polkupyöräretkellä Etelä-Karjalassa

Lappeenranta on yksi lempikaupungeistani. Toukokuussa oleiltiin viikonlopun Lappeenrannassa ja käytiin pitkällä pyörälenkillä Päihäniemessä. Päihäniemi on virkistysalue Taipalsaarella ja sopivan pyöräretki matkan päässä Lappeenrannasta.

Päihäniemen rannasta. Taustalla tuulivoimaloita.
Lähdimme liikkeelle Kaukaalta ja heti alkumatkaan osuu Luukkaansalmensilta. Viime kesinä sitä on tullut jo sen verran pyöräiltyä ylitse, ettei se enää jännitä niin paljoa. Tällä kerralla tosin silta oli kavennettuna, koska sillalle tehtiin kunnostustöitä. Ai mitä erikoista sillassa on? Se, että silta on noin 25 metriä korkea ja ylittää Saimaan. Pyörällä tullen kaupungin suunnasta on aluksi pitkä ylämäki ja varsinkin jos on kova tuuli niin itse jännitän lähdenkö tuulen mukaan vai en. Koskaan en ole kuitenkaan lähtenyt, se on vaan semmonen jännä tunne.

Meillä oli otettuna tietysti aurinkorasvasta lähtien kaikki mukaan satulakasseihin. Oli juomaa ja välipalaa. Tarkoituksena oli päättää matka saunalle, jonne olimme etukäteen vieneet vaihtovaatetta ja lisää ruokaa.

Matka taittui melko vauhdikkaasti omiin ajatuksiini nähden. Keli oli kaunis toukokuun kesäinen lauantaipäivä, joskin jonkin verran tuulta oli reitin varrella. Reitti kulki maantien laitaa pitkin, mutta onneksi liikennettä ei ollut juuri nimeksikään. Päihäniemeen tuli matkaa n. 22 km ja loppumatka olikin hiekkatietä. Päihäniemi ei tullut hetkeäkään liian aikasin, ainakaan omaan makuuni, ranta näkyvissä, pyörän päältä pois, pyyhe hiekalle ja hetkellinen plotslojotus.

Alkukesän varpaat ja maisema <3
Takamus alkoi olla jo tuntumalla, huolimatta pyöräilyhousuista. Pyöräilyhousut on ehdottomasti seuraava satsauskohde. Tarvin paremmat, nykyiset ei oikein istu hyvin päälläni, tiedä sitten löytyykö mistään sopivia pyöräilyhousuja jotka istuisivat, mutta pyöräilijän vinkki on kokeilla kunnon pyöräilyliikettä, joten sinne siis juhannuksen jälkeen etsimään löytyisikö minun pyllylleni sopivia pyöräilyhousuja.

Puolen tunnin tauon jälkeen pakkasimme tavarat ja eväät ja niistä jääneet roskat pyöränlaukkuihin takasin ja matka jatkui takasin kohti Lappeenrantaa. Paluumatka oli jo tuskaisempi, istuinkyhmyt oli vahvasti tuntumalla jo heti ensimmäisestä istumisesta satulaan. Paluumatkalla kävin myös noukkimassa yhden geokätkön (ja sain samalla hieman jaloiteltua) kun se oli ihan tien varressa. Maisemat oli matkan aikoja kivoja ja erilaisia kun normireitilläni Valkeakoskella. Uimaan en uskaltanut mennä rannasta, Saimaan lämpötila taisi olla siinä kohtaa vielä inan alle 10 asteista...
Maisemaa hieman ylempää Päihäniemestä.

Päihäniemen pyörälenkki oli osa kilometrikisaa, jossa minulla on tänä kesänä oma joukkue, KE2014, käy rekisteröimässä itsesi mukaan! Kannustetaan toisiamme liikkumaan pyörällä arjessa (ja miksei myös muulloin). Viime kesänä kilometrikisa sai minut taivaltamaan lyhyet matkat aina pyörällä, mihin aiemmin olisin hilpassut autolla. Kaupunki lounaalle pyörällä meno toi usein 4 km päivän aikana ns. ylimääräisiä kilometrejä ja kuinka virkistävä työpäivän keskellä pieni happihyppely onkaan! Tänä kesänä ulkona syönnit on jääneet vähemmälle, mutta lupaan ryhdistäytyä pyöräilyn suhteen enemmän! Liity mukaan joukkoon ja seuraa miten minun käy :)

pyöräilyterkuin,
Katja  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti