keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kroppa yrittää kertoa jotain, kuulenko oikein?

Viikonloppuna kyllä haravoitiin - tai ainakin lauantaina, hetken aikaa. Sen verran, että sain lämmön pintaan ja mukavaa kiertoliikettä vartalolle. Sunnuntaina olikin sitten kutsuilua, joten valoisa aika hyvin pitkälle viettyi mukavasti niiden merkeissä. Haravointi ei kuitenkaan avannut paikkoja kuten toivoin... niska jumittelee vuoroin oikeelta, vuoroin vasemmalta. Se ei tykkää ollenkaan, enkä minäkään. Perjantaina jo laitoin viestiä luottohierojalleni että katotaan mulle aikaa heti kun sopii ja maanantaina saatiin sovittua aika keskiviikolle (eli tälle päivälle) onneksi. Epäkäs-lihas on niin jumissa että vihloo korvaan asti :( Turha siihen on napsia särkylääkettä - isäntä yritti hieroa ja varmaan saikin vähän verta kiertämään, mutta ei riittävästi. Tänään sitten hieroja antoi kyytiä. Ranka oli todella juminen ja useampi lukko napsahti - sellainen se on se mun tukiranka, menee helposti lukkoon, mutta yleensä myös aukee helposti. Sain hierojalta kotiluettavaksi Anatomy Trains - hitsi mikä kirja! Nopeilla silmäyksillä luulen, että ostan itselleni oman painoksen :)

Hierontahan on lihaksille kuin treeni... joten tämän ehtoon kahvakuula ohjaus ei sopinut täydellisesti ohjelmaani, mutta joskus on vaan näin tehtävä. Kylmäpussi niskassa kirjottelen tätä kirjoitusta ja uskon vakaasti että kyllä trapezius kohta hellittää. Sain sovittua jo maanantaille uuden ajan, onneksi, tuskin tämä yhdellä kerralla katoaa.

Eilen kävin muuten ohjaamassa vieraalla salilla ekaa kertaa asiakkaalleni kuntosaliohjelmaa. Sain ihanaa palautetta ohjelmasta sekä ohjauksesta! Liikkeet olivat samankaltaisia mitä fysioterapeutti oli aikanaan hänelle myös ohjannut. Riku Aalto kirjoittikin tänään omassa blogissaan aiheesta. Olen itse käyttänyt fysioterapeutin palveluita jo melko nuoresta lähtien ja mielestäni omaan ikääni nähden melko paljon. Mutta vasta tämä Rikun kirjoitus sai minut tajuamaan jotain mitä en ole koskaan ajatellut noin. Jotenkaan en ole koskaan mieltänyt fyskaria liikunta-alan ammattilaiseksi. En tiedä miksi. Jotkut fyskarit on kyllä antaneet minulle erilaisia kuntoutusohjelmia ja -liikkeitä, joista on kyllä ollut apua. En tiedä yhtään mitä fysioterapeuttien koulutukseen ylipäänsä kuuluu, pitäisi ottaa ehkä selville, niin ensi kerralla osaisin vähän hahmottaa miltä pohjalta fyskari niitä ohjeita minulle antaa. Seuraava lähete on jo odottamassa ollut kuukauden päivät, en ole saanut aikaiseksi varata vielä aikaa. Nilkassa oleva ala-nivel on hieman löysä ja pitäisi katsoa voiko sitä jotenkin parantaa ja miten uudet Vivo barefoot-kengät minua auttavat/estävät.

Jaahas, takka on palamassa, sauna sytytettynä - taidan käydä ottamassa muutaman erän isännän kanssa pöytätennistä ennen saunaa. Liikunnan iloa kaikille, nauttikaahan raittiista ilmasta!

Kuntoiluterveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti