keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Laskeutumista jouluun - kukin omalla tahdilla

Vilinää vilskettä, helinää helskettä - ihan kaikilla mausteilla. Joulu tulee karmealla vauhdilla, ainakin siihen nähden mitä vielä itse haluaisin tehdä ennen sitä. Niin - haluaisin, ei siis ole pakko. Tämä on asia mikä olisi hyvä muistaa, pääsee stressistä vähemmälläkin. Tänään ohjelmassa oli leipomista. Meillä on nyt kolmas vuosi työpaikalla kun pidetään nyyttikestit meidän n. 80 ihmisen kahviossa. Meillä on lista, mihin voi merkata mitä kukakin tuo - voi ostaa tai tehdä itse ja voin kertoa vuosi vuodelta pöytä on täydempi ja täydempi :) Tänä vuonna valitsin joulutortut ja ässänä hihasta tein kuitenkin nakkipiiloja (nyt jos työkaverit lukevat, ne tietää yllätyksen jo etukäteen). Pikkusisko oli mukana pääkokkina, laitan tuonne alle kuvaa myös tuotoksista.
Tässä puhelinkuva viime vuoden nyyttäripöydästä jossain vaiheessa päivää.
Tässä ruokahuoneen pöydältä napattu kuva pikkuisista joulutortuista, glögistä ja ihanista GloLite-kynttilöistä.

 

Media on ihmetellyt jo ennen joulua miten päästään joulukiloista eroon, toki tämänkaltaisella tankkauksella kyllä saattaa joulukiloja tullakkin, mutta jos pitää mielen maltillisempana niin ei joulu sinällään tuo lisää kiloja. Parin päivän ylensyönti ei tee ihmeitä, varsinkin kun se jää siihen. Itsellä ainakin alkaa monesti joulumässäily riittämään jo joulupäivän iltapäivänä. En erityisemmin edes välitä jouluruuista, parasta on kuitenkin hämäläinen imelletty perunalaatikko ja kinkku. Uutuutena listalle on päässyt bataattilaatikko joka on aivan ihanaa, maistakaa jos ei jo kuulu teidän joulupöytään.

Sen lisäksi että mässäily piisaa on pakko päästä liikkumaan. Mulla on päivätyöpaikassa järjestetty niin hyvät kuntoilumahdollisuudet että en juurikaan ole käyttänyt ulkopuolisia liikunnantarjoajia. Tänä vuonna rakas serkkuni laittoi hyvän kiertään ja luovutti minulle jumppakyselyssä voittamansa 25 € lahjakortin Kuntokeskus Kanavaan. Päädyin ottamaan kanavakortin mikä on voimassa yhden kuukauden, lisäsin siis muutaman kympin omaa rahaa ja saan kuukauden riehua salilla ja jumpissa. Mahtavaa! Pyhäpäivät voikin riehua myös sisällä jumpissa (ja taatusti ulkonakin!).

Tuota ulkojumppaa tulikin kokeiltua eilen kahvakuulan muodossa. Mulla oli siivousraivo päällä ja päätin antaa loppusilauksen raivolle tekemällä paiskomista maahan. Liike on varsin terapeuttinen ja tekee ihmeitä vatsalihaksille. Liike lähtee etuheilautuksella ja kun kuula on yläasennossa irroitetaan kädet kuulasta ja painetaan se voimakkaasti maahan. Tässä kohtaa kannattaa tarkastaa että alla ei ole kivetystä eikä asfalttia ettei kuula mene rikki. Meidän piha on pientä soraa joten kuula kesti hyvin. Tätä voi tehdä nurmikolla tai missä vaan. 

 Kaikki alkaa etuheilautuksesta, ulkona ei ole oikeasti noin kylmä, tein lumitöitä siivouksen ja kuulailun välissä.

Etuheilautusta ei tarvitse viedä korkeammalle (saa toki viedä).
Tässä siis painallus maahan jo melko pitkällä.

Muistakaa laskeutua rauhassa jouluun, joulu on mieliala eikä pakonomainen paniikissa pyöriminen ympäriinsä. Päätä mitä sinun on pakko tehdä ennen joulua ja tee ne. Vältä tekemästä mitään vaan sen vuoksi kun kaikki olettaa sinun niin tekevän. Ole tehokkaasti laiska ja taputa itseäsi välillä olalle :)

joulupöhinä ja -rauhottumisterveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti