lauantai 1. joulukuuta 2012

Ulkoilmakuntosali avautui vihdoin!

Tätä on jo odotettu, ainakin meillä! Lunta!!!! Talvi on erikoinen vuoden aika siinä suhteessa että oma kaveripiirini jakautuu melkolailla puoliksi. Osa ei voi sietää pakkasta eikä lunta ja osa rakastaa sitä. Itse tykkään kaikista vuodenajoista, niissä on kaikissa oma juttunsa. Myös syksyssä - mutta mikään ei ole ihanampaa kun pimeän, märän syksyn jälkeen sataa maahan kaunis valkoinen lumipeite. Osa odotteli hampaat kalisten luvattua lumimyräkkää, täällä Valkeakoskella oli kyllä kova myrsky, mutta kyllä hehkutettu lumimyräkkä jäi kauaksi siitä mitä minä odotin uutisten manaamalla lumimyräkältä. Pääasia kuitenkin on, että lunta tuli vihdoin! Ja tulee vieläkin :) ja mikä parasta, täysin ilmainen ulkoilmakuntosali saatiin auki! Kävin tekemässä juuri talven ensimmäiset lumityöt omasta pihasta, samalla lailla kun haravointi, aivan mielettömän hyvää hyötyliikuntaa.

Vaikka nyt satanut lumi on kevyttä pakkaslunta, huomaan että olkapäät yritti väsyä jo alkuvaiheessa, selkeesti eivät olleet tottuneet staattiseen työhön. Puhumattakaan sitten kun lumi muuttuu suojalumeksi, no toivottavasti ainakaan heti ei käy niin. Meidän pihaan saa uppoamaan iloisen tunnin lumitöissä, kyllä - nautin joka hetkestä. Pakkasta on n. 10 astetta, mutta sekään ei tuntunut ollenkaan pahalta kunnon ulkovaatteissa ja koska onneksi tuuli oli tyytynyt, oli varsin miellyttävä keli ulkoilla. Vapaa-aamu sai loistavan startin pienestä hikoilusta ja ennen kaikkea ulkona olosta. Näin päivätyöläisenä itse huomaan, että syksyllä ulkoliikunta jää valitettavasti melko vähään, johtuen myöskin siitä että kun lähden töihin on pimeää ja kun palaan on jo pimeää, jotenkin se ei vaan houkuta ulkoiluun. Viikonloput onkin asia erikseen. Nytkin sain älyttömän virtapiikin ja suunnittelen lähteväni vielä kävelylenkille kylän toiselle puolen pikkusiskon koululuokan myyjäisiin. Ai niin, suuntaahan sinäkin Naakan koululle Valkeakoskella - siellä olevasta arvonnasta voi voittaa lahjakortin kuntosaliohjelmaan ja sen ohjaukseen :) Myyjäiset on jo auki ja loppuu klo:13:00.

Talvi tuo muutenkin mukavaa lisämaustetta kuntoilijalle ja toki myös urheilijalle. Jos ei ole omia lapsia, uskon että lähipiirin ystäviltä tai sukulaisilta saat lapsia lainaan keiden kanssa on mukavaa lähteä pulkkamäkeen. Saat samalla itsellesi liikuntaa sekä lapsille ikimuistoisia hetkiä (ja heidän vanhemmilleen hetken hengähtää vaikka ihan kahden). Ja mikä parasta, tämäkään liikuntamuoto ei maksa mitään, tai no jos pulkan tai liukurin (tosin senkin voi korvata roskasäkillä). Mulla oli nuorempana aikuisena tapana lähteä kavereiden kanssa pulkkamäkeen. Ne olikin vähän hurjempia reissuja :) Mäet laskettiin ihan ylhäältä asti ja vauhti oli välillä hyvinkin korkea, tänä päivänäkin tulee ihmeteltyä miten ketään ei sattunut niissä leikeissä yhtään. Joskus joku oli hylännyt käytetyn patjan mäen lähelle ja roudattiin se mukaan ylös ja sitten kaikki leveän patjan kyytiin ja alas - muutama tippu matkan varrella, mutta hauskaa meillä oli.

Valkeakoskella on avattu jo ensimmäinen pätkä hiihtolatua 800 metriä löytyy Korkeakankaan metsästä, näinköhän sitä pääsisi korkkaan hiihtokauden jo heti talven alusta? No, parempi kun en lupaa, mutta lupaan kertoa heti kun eka hiihtoretki tapahtuu. Tampereella Koulukadulla on ollut jo jonkin aikaa ulkojää luistelijoille. Tämän talven yksi haasteeni tulee olemaan retkiluistelu, sitä on jo monena vuonna harkittu ja pohdittu, mutta koskaan ei olla päästy siinä asiassa eteenpäin. Tänä talvena se on must do-listalla. Viimeisempänä vaan ei vähäisempänä on tietysti laskettelu <3 Olen itse harrastanut laskettelemista jo pienestä pitäen, ensimmäinen lapissa viettämäni hiihtoloma teki minusta lapinhullun ja niin se vaan on, että 4 yön jälkeen minä tyttö pakkaan auton ja kaverit ja suuntaan nokan kohti Kuusamon Rukaa. Perinteinen itsenäisyyspäivän laskukeikka hyvien ystävien kanssa on edessä. Ulkoilua monta tuntia päivässä, tehdä sitä, mitä rakastaa täydestä sydämestä...menen sanattomaksi jo nyt. Menkäähän tekin ulkoilemaan, nauttikaa joka hetkestä ja yrittäkää napata hiljalleen leijuvia lumihiutaleita suuhunne :)

talvikuntoiluterveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti