sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Alkuhaastatteluja ja alkutestejä

Ihana viikko takana! Viikkoon on mahtunut niin alkuhaastatteluita kuin -testejäkin unohtamatta ryhmäliikunnan ohjausta. Haastattelun jälkeen on energiaa kun pienessä kylässä, tekee mieli heti lähteä tekemään suunnitelmaa ja silti on hyvä jarruttaa vähän ja odottaa testitulokset ennen kun lähtee takki auki suunnitelman kimppuun. Toki alustavaa suunnitelmaa on hyvä lähteä rakentamaan, mutta voi olla että testeissä ponnistaa joku esille mikä on hyvä ottaa suunnitelmassa huomioon.

Testien ihanuus on, että asiakasta saattaa jännittää tilanne, sekä se, mitä sieltä vielä tulee, uskallanko vetää tässä kaikki irti. Testitilanteen aluksi kävin lävitse mitä testejä tänään mitataan. Olen laajentanut omaa testisettiäni, koska olen ymmärtänyt että tavoitteet voi matkan aikana muuttua radikaalistikkin. Siksi on hyvä, että lähtötilanne on muistissa ja tiukasti kirjoissa ja kansissa. Omasta testipatteristostani löytyy sekä kestävyys että lihaskuntotestejä ja tietysti kehomittauksia sen mukaan mikä asiakkaan tavoite on. Aina ei ole tarvetta InBody-mittaukseen, vaikka se tietysti kiinnostava asia onkin.

InBody mittaus saattaa olla asiakkaalle ahdistavakin ajatus, siinä kohtaa niin sanotusti tilanne on paperilla. Painavat luut on pakko unohtaa, koska suosittelemani InBody-mittaus kertoo myös luiden painon ja valitettavasti se ei selitä ylipainoa. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että faktojen esiintuominen ei muuta tosiasioita. Tämä on tilanne tässä kohtaa, mutta sitä lähdetään parantamaan! Katsotaan seuraava mittaus 4-6 kk päästä ja taatusti tilanne on toinen, jos vain haluat, niin minä autan sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Olen huomannut, että monille Personal Trainer tarkoittaa ainoastaan kuntosaliohjaajaa ja usein minulta kysytäänkin millä salilla ohjaan. Tällä hetkellä (ja näin on suunnitelma jatkossakin) ohjaan asiakkaita enkä ole kiinnitettynä mihinkään kuntosaliin. Tämä takaa asiakkaalle mahdollisuuden valita se sali mikä on häntä lähinnä ja mikä sopii hänelle parhaiten, tietysti huomioiden se, että sinne saa tuoda ulkopuolisia PT:itä. Suurinpaan osaan saa, joihinkin ei. Se on hyvä selvittää ennen kuin valitsee salin, jos haluaa käyttää tiettyä PT:tä mikä ei listoilta löydy. Minä takaan, että myös muita liikuntamuotoja löytyy hihasta kuin pelkästään kuntosalia. Lihaskuntoakin voi tehdä jopa kotona hyvinkin pienillä satsauksilla, joten jos kuntosali on sinulle kammotuksien paikka, niin ei hätää, kyllä me keinot keksitään. Kesä kuntoon 2013 alkaa olla tiukka tavoite, mutta kyllä pieniä muutoksia saadaan taatusti aikaiseksi, muuten suosittelen kääntämään katseen kunnossa kaiken aikaa-ajatukseen ja sen aloittamisen voi tehdä koska tahansa. Ota siis yhteyttä :)

Omalla kuula- ja venyttelytunnillani oli yleisöryntäys maanantaina. Joukossa löytyi myös ensikertalaisia sen verran monta, että muutin hieman suunniteltua ohjelmaa. Tämä sen vuoksi, että haluan kaikille jäävän hyvän mielen tunnista päällimmäisenä tunteena. Usko siihen, että pystyy jatkossakin käymään tunnilla, ettei tunti ollut liian haastava teknisesti. Tunnin rasittavuuden jokainen päättää itse joko ottamalla isomman kuulan tai kiristämällä tempoa, mikä on helppoa koska kuulatunnilla ei mennä musiikin tahtiin. Yksi kukonaskel tällä viikolla oli ensimmäinen ohjaus paikallisella kuntosalilla Body&Mind-tunnilla. Vaikka samaa ohjelmaa olen ohjannut aiemmin jo 3 kertaa muualla, jostain syystä tällä kertaa jännitti melkosen paljon. Tunti sujui kuitenkin hyvin ja sain positiivista palautetta tunnilla olijoilta.

Ihana alkukevät näyttää saaneen seurakseen myös harmaita ja sateisia päiviä. Näitähän nyt on pakko olla ja toisaalta hyvä, lumi sulaa nopeammin ja katupölykin pysyy hetken aisoissa. Meillä oli isännän kanssa suunnitelmissa lähteä puusouviin (metsään keräämään/pilkkomaan kaadettuja puita, omistajan luvalla) tänä viikonloppuna. Eilinen jätettiin vielä väliin, tänään taitaa olla kuivempi ilma, joten metsä taitaa kutsua.

PT terkuin,
Katja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti