maanantai 1. huhtikuuta 2013

Rentoutumassa Långvikissa

Ollaan käyty Långvikissä nyt kolme kertaa. Långvik sijaitsee Kirkkonummella ja on meidän mielestä yksi ihanimmista rentoutumispaikoista Suomessa. Löydettiin paikka aikanaan CityDealin kautta (nykyään Groupon). Meillä on ollut onni jokaisella vierailulla osua sellaiseen aikaan että olemme todellakin saaneet nauttia rauhasta. Vaikka paikassa on 96 hotellihuonetta, ihmiset onnistuu hajaantumaan sopivasti ympäriinsä (tai sitten olemme vaan onnistuneet osumaan suotuisiin aikoihin) niin että altaillakaan ei ole ruuhkaa liiaksi asti. Tuntuu kuin olisi lähes ainoat koko hotellissa, eikö kuullostakkin ihanalle?

Hoidon jälkeen, asiakas voi rentoutua näissä ihanissa lämmitettävissä tuoleissa. Tarjolla veden lisäksi terveellistä mehua.

Paikassa on aivan ihana kylpylän puoli, sisältäen 22 metrisen uima-altaan sekä 2 poreallasta ja kylmävesi altaan. Yksi erikoisuus on verrattuna moneen muuhun kylpylään: allasosastolta nimittäin löytyy baari, josta voi tilata juomaa ja nauttia sitä poreissa. Saunoista löytyy tavallinen suomalainen sauna sekä erikoissaunoista höyrysauna sekä infrapunasauna. Erikoissaunojen puolella pääsee nauttimaan myös ihanista amazon-suihkuista. Amazon suihku on noin puolen neliön kokoinen ala, jolle pystyy itse määrittelemään minkälaisen suihkun haluaa. Suihkuun on liitetty valot, jolloin voit valita itsellesi rentouttavaa sinistä tai energisoivaa punaista väriä. Suihkun voimakkuuden sekä mistä kohtaa vettä tulee pystyy myös määrittelemään itse oman halunsa mukaisesti. Hotellin yleisissä tiloissa: käytävillä, vessoissa kuuluu jatkuvasti ihanan rauhoittava ja rentouttava musiikki, huolet ja murheet saa tosiaankin unohdettua täällä.

Allasbaari sekä takkahuone.
Congress and Wellness hotel Långvik on vanha Kansallisosuuspankin koulutuskeskus, mistä olikin jätetty jonkinverran muistoja myös nykyiseen sisustukseen. Mm. muutamissa ovenkahvoissa oli ihanat vanhat kurre-oravat logoina. Itse ihastuin sisutukseen jo ensikäynnillä. Tällä kertaa tuli otettua kuviakin, jotta voin jakaa nämä ihanuudet myös teille arvoisat blogin lukijat. Kenelle haluaisin suositella Långvikiä? Ehdottomasti aikuisten lomalle! Kylpylän puolella on myös mahdollista varata lukuisia hoitoja itselle sekä puolisolle. Itse olemme kokeilleet pariinkin otteeseen kylpyä kahdelle, jossa saimme nauttia kuumasta kylvystä jossa oli ihanaa aromaterapeuttista öljyä sekä vaihtelevat valot veden seassa. Ihanan kylvyn kruunasi rentouttava musiikki sekä kylvyn päätteeksi otettu amazon-suihku. Sen lisäksi olemme kokeilleen suolahuonetta lomallamme. Tällä kertaa oli tarkoitus koittaa kide-hoitoa, mutta valitettavasti minun edellisviikon flunssan takia jouduimme jättämään sen elämyksen vielä seuraavaan kertaan. Ihanaa kun saa rentoutumisesta huolimatta kuntoilla samalla - paikalta löytyy uima-altaan lisäksi myös kuntosali. Tälläkin kertaa ulkoilu vei voiton ja altaat, joten sali jäi vieläkin kokeilematta.

Uima-altaalta. Täällä tuli uitua matkaa, rauhassa kun ei ollut paljoa muita pärskijöitä ympärillä.
Meidän lemppari poreallas sekä kuuma/kylmä jalkojen lilluttelu altaat.
Aikaisemmin olemme viettäneet lomaa pimeään aikaan, joten olemme olleet ainoastaan hotellissa, tällä kerralla päivät olivat jo ihanan valoisia, joten pääsimme myös kurkistamaan rakennusta ulkoapäin. Meren lahdessa pääsee taatusti kesäisin uimaan, mutta näin talviaikaan uskaltauduimme varovasti kävelemään jäälle. Koska sukset olivat kotona, emme tällä kertaa hiihdelleet, mutta tutkailimme muuten maastoa. Mainitsemisen arvoinen on myös elintarvikekioski muutaman kilometrin päässä hotellilta. Uusi yrittäjä on astunut kuvioihin ja on tarkoituksena tuoda jatkossa myös ulkomaisia oluita tarjolle... Kannattaa kävästä iltakävelyllä jos, siis haluaa nähdä maalaisidylliä enemmänkin.

Långvik mereltä päin. Rakennus n. 70-luvun funkkishenkinen ulkoapäin.
Långvikissä on tarjolla upeita kulinaristisia elämyksiä. Yleensä olemme syöneet myös hotellilla, mutta tämän kertaisella vierailulla oli myös muuta oheisohjelmaa, joten hotellilla nautittiin ainoastaan aamiaiset. Yksi minulle tärkeä ominaisuus aamiaisessa on hunaja. Täällä on ihana hunaja joka on lasipurkissa, eikä missään pussissa tai muovipullossa. Taatusti kalliimpi versio, mutta ah, niin yleellistä. Muutoin aamupala on ehkä hieman pienempi kuin monessa muussa hotellissa, mutta minulle sieltä löytyy juuri sopivat ja tarvittavat aamiaisherkut joilla jaksaa temmeltää aktiviteeteissä. 

Näitä ihania keinutuoleja löytyi myös hotellin yleisistä tiloista.
Jokatapauksessa, aivan ihana rentouttava loma takana jälleen kerran. Tuli uitua, lilluttua, saunottua, ulkoiltua, levättyä, nukuttua ja ... kaikkea.

Meidän huone, kyllä, sängyn yläpuolella on peiliä myös katossa pienen pätkän.
lomatunnelmin,
KatjaEi kommentteja:

Lähetä kommentti