sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Helsinki Workout 2013

Elokuun viimeinen viikonloppu kului Helsinki Workoutissa Kaapelitehtaalla. Tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan ja ehkä sen vuoksi tapahtuman ilmottautumisessa ja järjestelyissä oli pieniä hick upseja. Tapahtuma oli ryhmäliikuntatapahtuma, eli paikka johon kuka tahansa voi mennä tutustumaan eri lajeihin, olihan viikonlopun aikana tiedossa yli 30 erilaista ryhmäliikuntatuntia. Itseäni kiinnosti tietysti ohjaajan näkökulmasta kaikki mistä vaan voin saada lisäideoita omaan ohjaamiseeni sekä tietysti jos sattuu löytymään joku killeri uusi laji mitä haluaisin ehdottomasti alkaa harrastamaan aikataulun sallimissa rajoissa tietysti. Olin mukana vastaavanlaisessa tapahtumassa Naantalissa keväällä, joka oli suurempi tapahtuma ja järjestelyt pelasivat kun takana oli jo monen vuoden kokemus.

Kaapelitehtaalla oli kolme salia: yläkerran kuumasali, alakerran iso sali ja vielä isompi sali. Yläkerran saliin keskittyi jooga, pilates, keho ja mieli-tyyppiset tunnit ja hyvä niin. Paikkana aivan loistava, lämpö nousee ylöspäin, joten syvävenytyksiä oli turvallista tehdä. Salin alapuolella ollut vielä isompi sali, josta tuuppasi tulemaan jumputusmusaa samaan aikaan kun ylhäällä yritimme vaipua meditatiiviseen tilaan, loi hieman varjoa muuten aivan mahtavalle Mindful Body-tunnille. Mindful Bodyssä oli mukana pilateksesta tuttuja liikkeitä, joita ohjattiin niin hyvillä ääniohjauksilla, että periaatteessa koko tunnin olisi voinut pitää silmiä kiinni. Tuntiin kuului myös mielettömät syvävenytykset jotka ainakin sai minut täysin lumoihinsa.

Vielä isompi sali kuvattuna yläsalista.
Aloitetaan kuitenkin alusta: perjantaista. Matka alkoi Pirkanmaalta kohti pääkaupunkia ja Simonkentän Scandic-hotellia, jossa yövyimme MoveMe:n Tainan kanssa. Kampista olikin helppo ajella metrolla Ruoholahteen, josta oli noin 10-15 minuutin kävelymatka Kaapelitehtaalle. Reitti selvä, ei tarvinnut kysyä neuvoa matkalla. Ensimmäisen päivän pläninä oli kuitata Tainalle Les Millssin tunnit ja minulle Core Pilates ja ReBoot Your Core-tunnit. Core Pilates olikin laitepilatesta, jossa tutustuin pilates-arkkuun. Metka väline, joka alkuun vaikutti todella vastenmieliseltä lattiapilatekseen tottuneelle, materiaali oli styroksin tapaista ja mietin sitä narinaa, mutta se unohtui nopeasti. Arkku on loistavasti muotoiltu ja sopi pilatekseen varsin hyvin, ainakin minun kropalleni. Alkuun pääsimme tekemään pohjevenytystä istumaosalla joka oli aivan mahtavaa. Tunnin ainoa negatiivinen fiilis tuli siitä että se kestikin vain 30 minuuttia, olin varautunut 45 tai 60 minuuttiin, joten ihmettelin matkan varrella miksi etenemme niin nopeasti. En vaan ollut katsonut ohjelmasta tarkemmin. Joka tapauksessa, 30 minuuttia riitti vakuuttamaan minut tähän ihanuuteen. Nyt vaan tutkailemaan Tampereen tarjonta laitepilateksen kanssa.
Pilates-arkkuja rivissä ennen tunnin alkua.
Seuraava tunti olikin Reboot Your Core jota ohjasi Mikko Paunonen, yksi oman PT koulutusputken kouluttajista. Koska tiesin Mikon entuudestaan oli kiva lähteä tunnille, jonka arvasin jo etukäteen olevan melkonen koitos. Aika meni niin äkkiä tehdessä mielekkäitä keskivartaloharjoitteita että enää en ole varma kestikö se 45 minuuttia vai koko tunnin. Tosiaan sykemittarihan minulla oli matkassa, mutta siitä on patteri loppunut (ja on muuten vieläkin...), joten minkäänlaista muuta kun omaa fiilisdataa minulta ei viikonlopun ajalta löydy. Parhaiten mieliini jäi tästä tunnista lattialla könyäminen selällään jalkojen osoittamaan suuntaan vatsalihasten voimalla (mittarimatomaisesti) sekä paluu tietysti pään suuntaan hyödyntäen vinoja vatsalihaksia. Voin kertoa, että lauantai-aamuna tiesin bootanneeni coren. Vatsalihakset (sekä lonkankoukistaja) olivat hyvinkin tuntumalla.


Reboot Your Core with Mikko Paunonen

Lauantai aamun piti aloittaa BodyBalance ja aloittikin, mutta minä aloitin sen seuraamalla sivusta. Yläparsi oli niin täynnä väkeä, ettei ollut mitään asiaa liittyä sekaan. Näinpä yritin tehdä havaintoja sivustalta muutaman Kuntokeskus Kanavan ohjaajan kanssa. Valitettavasti itseltäni oli jäänyt täysin kaikki muistiinpanovälineet kotiin, joten oli pakko luottaa ainoastaan omiin muistikuviini. Balancen liikkeet olivat tuttuja pilateksesta tai kehonhallinnasta, joten sinällään mitään uutta ja räjäyttävää ei tullut, mutta taatusti tunti oli loistava!

Eka BodyPump-tunti todella pitkään aikaan. Huomioi uudenmalliset tangot ja painot.
Ensimmäinen varsinainen treenitunti lauantaina oli BodyPump-tunti. En ole aikoihin käynyt BP:ssa, joten hieman jännitti, että mitenköhän tunti sujuu minulta. Varmuuden vuoksi mahdollisimman pienet painot, koska tunteja oli tulossa vielä lisää tälle päivälle, myös ohjaajan varoittelu 2 minuutin askelkyykyistä sai kevyen tuskanhien nousemaan pintaan. Tällä tunnilla ymmärsin vihdoin oikuttelevan vasemman olkapääni tai oikeammin, oletettavasti oikuttelevuus saattaa löytyäkkin lavasta. Minulla on ollut vahvoja tuntemuksia jo jonkin aikaa olkapäissäni, että ihan kuin ne eivät olisi omat olkapääni. En ole osannut sitä sen paremmin määritellä ja koska varsinaista kipua ei ole ollut, en ole aiheeseen kiinnittänyt huomiota. Nyt kun makasin step-laudan päällä hokasin, että vasen lapani "törröttää" erilailla lautaa kohden kuin oikea. Uskon, että tietynlainen heikkous myös on sieltä kotoisin. Nyt kun vihdoin hokasin sen, on aika tehdä asialle jotain -> varata aika fysikaaliseen hoitoon ja katsoa mikä siellä kinnaa. Itse pump-tunnista meni puolet ohitse kun pohdin tuota lavanseutu/olkapää tilannetta ja sen vakavuutta. Toisen pumpin ohjaajan intonaatio oli jotain aivan järkyttävää, itse ohjatessani pyrin keskittymään siihen, että puhuisin mahdollisimman normaalisti. Ne, ketkä ovat käyneet ryhmäliikuntatunneilla taatusti tietävät minkälaisesta intonaatiosta on kyse :D

GymStick ja niskassa oleva pitkähiuksisen ponnari, ei hyvä yhdistelmä.
Seuraavaksi vuorossa olikin Gymstick Muscle. Pumpin jälkeen olo oli kuitenkin sen tuntuinen että joka liikkeessä tehtävät hauiskäännöt alkoi tuntua riittäviltä heti ekan 5 minuutin jälkeen. Hetken aikaa vielä sitkuttelin kunnes gymstick ja pitkä ponnarini solmivat keskenään hyvinkin tiiviin yhteissopimuksen ja totesin että eiköhän tämä ole nyt nähty. Seuraavalle gymstick-tunnille mennessäni muistan taatusti laittaa hiukseni pikku-myy nutturalle.

Tämän hikisetin jälkeen olikin vuorossa Mindful Body, josta ylempänä jo hieman kerroinkin. Tämä tunti vei kyllä täysin mukanaan. Tykkäsin ohjauksesta, tykkäsin liikkeistä, tykkäsin koko setistä ihan älyttömästi! Mindful Body on myöskin konseptitunti ja tähän on mahdollista kouluttautua jo tänä syksynä! Toivottavasti saan sopimaan aikatauluuni koulutuksen, kiinnostuin ehdottomasti.

Ruokatauko, proteiinia!!! Suolaista ruokaa, saatava! Proteiinipatukat ja palkkarit pursuavat korvista makeuden vuoksi.


Vihdoin ruokaa! Oikeeta ruokaa! Ei tarvinnut lähteä mihinkään, vaan tarjolla oli salaattibaari joka täytti minun odotukseni täysin. Tässä sai valita mitä salaattiinsa laittaa ja minkäkin verran eikä hinta ollut korkea. Sain siis ottaa ihan reilusti kanaa, eikä niin kuin Naantalissa että piti etsiä salaatin seasta jos sinne olisi eksynyt joku kanan palanen. Ruokailun yhteydessä tutustuttiin Grid Cardio-tuntiin. Menoa ja melskettä kovalla sykkeellä. Kivan oloinen tunti, suosittelen kokeilemaan ilman muuta.

Seuraavaksi vuorossa olisi ollut Jooga, mutta valitettavasti ohjaaja oli sairastunut ja tunti oli peruttu, joten päätimme koittaa Body Viveä sen tilalla. Body Vive on hyvin samantyyppinen kun muokkaus tai kiinteytys. Ihmettelin itsekseni minkä takia mikään sali ostaisi konseptituntina muokkausta tai kiinteytystä... Vatkasin hetken aikaa mukana ja totesin, että taidan siirtyä makoilemaan lopputunniksi säkkituolille. Tulipa siinä samassa otettua pienet tirsamatkin... vissiin alkoi energiat olemaan tältä päivältä jo käytetty.

Omaan ohjelmaani halusin ehdottomasti ottaa Paunosen Mikon pitämän luennon toiminnallisuudesta sekä toiminnallisen harjoittelun tunnin. Loistavaa settiä, vähällä energialla, mutta mielettömällä tsempillä. Parhaani tein, mutta kyllä se viimeinen intervallisetti oli jätettävä väliin täysin, väsyneellä kropalla on helppo rikkoa itsensä, joten siirryin siinä vaiheessa kuvaamaan toisten menoa.

Alakerran salissa toiminnallisuuden harjoittelijoita, väki alkoi vähenemään jo loppua kohden.

Loppuhuipennuksena aktiiviselle kaksipäiväselle oli tankotanssi show by Oona Kivelä. Tätä oli mukava katsella, käsittämätöntä kropan hallintaa ja kuinka monen mielikuva tankotanssista muuttuu? 

Kiitos huikeasta viikonlopusta Tainalle sekä muille jumppareille, ohjaajille, järjestäjille, sponsoreille sekä näytteille asettajille. Olo oli naatti, mutta tiesin että tankata täytyy seuraavan päivän 15 motin puuhumppaa varten. Melko toiminnallinen viikonloppu, voin kertoa :D Menenkö ensi vuonna, taatusti!

jumppatutustumisterkuin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti