keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Lost Lagoon

Minä ostin uuden pyörän Nippelistä. Se on Focuksen Lost Lagoon. Elokuun lopulla tuli pyrähdettyä kesken työpäivää (tarkoituksella) Nippeliin katsastamaan sekä minulle että isännälle pyörää. Kerroin oman käyttötarkoitukseni: ajaa matkaa maantiellä sekä jonkun verran polulla. Nippelin-setä esitteli minulle yhden pyörän, kertoi ensin speksit: levyjarrut, hyvät vaihteet, tarakka ja jousto etupyörässä ja jatkoi heti perään, haluaisitko kokeilla tätä? No ilman muuta! Pyörä säädettiin minulle sopivaksi ja ei muuta kun testilenkuralle pihaan, ensin harjoittelin jarruttamista, onhan minun pyörissäni kaikissa ollut tähän asti aina jalkajarru noin niin kuin varmuuden vuoksi. Onhan niissä käsijarrutkin ollut, mutta jalkajarru on ollut se varmin peli. Oli selvää, että tähän uuteen pyörään ei olisi mahdollista saada jalkajarrua, joten nyt oli uskaltauduttava ottaan riski ja katsoa tuleeko törmäyksiä ainoastaan käsijarruilla. Jarrut siis tsekattiin hyvinkin tarkkaan aluksi, sen jälkeen tutustuttiin vaihteisiin, mistä vivusta tulee enemmän vastusta ja mistä lähtee pois, sekä muistutettiin että vaihteet pitää vaihtaa poljettaessa (toisin kuin edellisessä pyörässäni).
Mun pyörä <3


Näillä opeilla lähdin koejolle ja ihastuin pyörään täysin. Se rullasi kuin unelma eteenpäin ja vaihtoehtoja vaihteille oli riittävästi minun makuuni (3 edessä ja 7 takana). Isäntä kokeili myös samaa pyörää miesten mallia ja hieman pidemmälle ihmiselle tehtynä ja tykästyi malliin kanssa. Vaikka tykästyimme molemmat pyöriin, päätimme käydä katsomassa toisessa pyöräliikkeessä, mikä oli avannut liikkeensä Kangasalle, koska siellä oli kovat avajaistarjoukset. Valitettavasti kovat avajaistarjoukset sulivat pois kun niitä ei myyjä meille esitellyt, eikä oikein pyöriäkään... ei puhettakaan kokeilusta, joten jätimme liikkeen melko nopeasti ja palasimme takasin Nippeliin.

Nippelistä oli tarjolla myös ikuinen säätötakuu (IST) pyörälle kun kertoo, että pyörä on heiltä ostettu. Ja säätö suoritetaan samoin tein, eli ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Loistavaa palvelua ja kertoo myös siitä, että he luottavat laatuun jota myyvät. Mukaan tarttui vielä uusi kypärä, tiesittekö muuten, että kypärä on hyvä vaihtaa uuteen noin 2 vuoden välein? Minä en tiennyt. Edellinen pyöräilykypärä tuli ostettua samaan aikaan kuin pyöräkin eli yli 10 vuotta sitten ja kieltämättä kypärän pehmusteet ovat alkaneet murentua hikiseen otsaan pyörällä ajon yhteydessä. Aina kypärän poisoton jälkeen pitää pyyhkiä otsa ja toivoa, että sai kaikki muruset otsalta pois, tai siis piti - menneessä muodossa - koska nyt minun uudessa hienossa kiiltävän harmaassa kypärässä ei ole sitä ongelmaa.

Nyt kun pyörä on jo noin kuukauden ikäinen, sillä on tehty pyöräretki kummimurusen (ja sen äipän) kanssa Valmarinniemeen sekä ihan itsekseen Viidennumerolle katsastamaan auringonlaskua. Sekä tietysti lukuisia lyhempiä reissuja. Sekä eilen Pyhäjärven ympäripolkasu kavereiden kanssa, josta tarkemmin myöhemmin :) Kuvassa myös karvalakkimalli pyörälaukusta, mihin saa eväät ja vaihtovaatteet näppärästi mukaan.

polkuterkuin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti